Žrtve avionske nesreće pronađene na dnu Atlantika nakon 2 godine

Podaci ulivaju nadu da će biti pronađena i crna kutija, što bi pomoglo da se objasni zašto se srušio avion koji je prevozio putnike iz Rio de Ženeira za Pariz
0 komentar(a)
srušeni avion, Air France, Foto: AP
srušeni avion, Air France, Foto: AP
Ažurirano: 04.04.2011. 15:58h

Tijela nekih od 228 žrtava najgore avionske nesreće francuskog prevoznika Air France pronađene su na oko dubini od oko 4 kilometra u Atlantskom okeanu.

Daily Mail piše da je jezive slike podvodne grobnice, koja uključuje britanske i irske žrtve, snimila podmornica opremljena robotom i kamerom.

Prema navodima istražilaca koji rade na slučaju, na slikama objavljenim u Parizu vide se i djelovi aviona Airbus A330-203, čija je većina djelova nađena, kao i njegovi motori.

Ovi podaci ulivaju nadu da će biti pronađena i crna kutija, što bi pomoglo da se objasni zašto se srušio avion koji je prevozio putnike iz Rio de Ženeira za Pariz 1. juna, 2009. na letu AF 447.

Postoji, međutim, bojazan da će, nakon što je avion dvije godine bio pod vodom, očitavanje pronađenih podataka biti otežano.

Žan Pol Troadek, direktor Biroa za istrage i analize je rekao da je pozitivno to što su djelovi aviona uglavnom na jednom mjestu, zbog čega se nadaju da će ipak uspjeti da nađu crne kutije.

Potvrđujući da je pronađen veliki dio aviona, francuski ministar saobraćaja Natali Kosciusko-Morizet kaže da su pronađena tijela u stanju da će moći da budu identifikovana.

Članovi porodica nastradalih će o detaljima istrage biti obaviješteni krajem sedmice.

Bonus video: