Žena koja nakon plastične operacije ne može da žmuri ni kad spava

Doktor je insistirao na tome da je pacijentkinja znala da može da dođe do nepotpunog zatvaranja kapaka.
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2011. 15:52h

Žena koja tvrdi da ne može da zatvori oči čak ni kad spava, tuži hirurga koji je izvršio operaciju, piše Dejli Mejl.

Merilin Leiz iz Nju Džerzija, rekla je da je došla kod dr Pola Parkera da joj on uradi korekciju kapaka nakon što je imala operaciju kod drugog doktora. Ona sad ne može da zatvori oči kad trepće ili spava i mora da koristi razne kapi i gelove da bi sačuvala svoje oči.

Tuži dr Parkera za nemar i tvrdi da je on nije upoznao sa rizicima operacije.

Ona je za CBS rekla: "Ovako je i kad spavam. Ovako je 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Mogu ovako da zatvorim oči, ali da bih trepnula moram da stisnem kapke."

Znala je što može da se dogodi

Dr Parker koji se na sudu suočio sa Leiz, majkom dvoje djece, tvrdi da je pacijentkinja bila upozorena o riziku. Tvrdi i da se pacijentkinja nije žalila nakon operaije koju je imala 2005. godine.

Gospođa Leiz je rekla kako mora da koristi gel tokom noći

Doktor je insistirao na tome da je pacijentkinja znala da može da dođe do nepotpunog zatvaranja kapaka. Gospođa Leiz kaže da ona nije bila idealan kandidat za operaciju jer je prije posljednje već imala dvije operacije i dosta kože joj je uklonjeno sa kapaka.

"Trebao je da bude iskren sa mnom i da mi kaže da ja nisam kandidat i da mi predloži druge opcije", rekla je.

Gospođa Leiz je rekla kako mora da koristi gel tokom noći. Ona takođe kaže da gubi vid.

"Zašto nije pročitala brošuru?"

Treptanje održava vlažnost rožnjače, objašnjeno je tokom suđenja. Bez treptanja rožnjača može da se ošteti zbog pretjeranog sušenja. Ona je priznala da je imala više intervencija prije ove i rekla da iako mora da uradi još operacija da bi riješila problem, osjeća strah od ponovnog odlaska pod nož.

Advokati gospođe Leiz kažu kako dr Parker nije trebao da izvede operaciju na kapcima koji su već bili zategnuti do kraja

"Sve moje omiljene stvari, kao što je tenis, plivanje, jahanje konja, vožnja bicikla, baštovanstvo, ne mogu više da radim.

Parkerovi advokati su rekli poroti da žena koja je imala dvije iste operacije sigurno zna u kakav rizik se upušta.

"Koji razuman pacijent koji je imao višestruke estetske operacije ne bi pročitao brošure o prirodi procedure i rizicima koji su povezani sa njom", zapitali su se advokati.

Advokati gospođe Leiz kažu kako dr Parker nije trebao da izvede operaciju na kapcima koji su već bili zategnuti do kraja. Ona je od porote tražila neodređenu svotu novca.

Slučaj se nastavlja.

Bonus video: