Krivična prijava protiv Libijke koja tvrdi da je silovana

Pošto je počela da iznosi priču o silovanju, al-Obeidi su oborile kelnerice i vladini službenici, i potom izveli iz hotela.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 14:40h

Protiv Libijke koja je u hotelu u Tripoliju rekla stranim novinarima da su je silovali pripadnici snaga lojalnih libijskom vođi Moameru Gadafiju biće podignuta krivičnaprijava, rekao je portparol libijske vlade.

Portparol Musa Ibrahm rekao je da tužbu protiv Imam al-Obeidi podnose ljudi koje je optužila za silovanje, a među kojima je i sin visokog libijskog zvaničnika.

Pošto je počela da iznosi priču o silovanju, al-Obeidi su oborile kelnerice i vladini službenici, i potom izveli iz hotela. Od tada se ne zna gdje se ona nalazi, a njeni roditelji navode da je pritvorena u Gadafijevom kompleksu u libijskoj prijestonici.Libijske vlasti su navele da je al-Obeidi alkoholičarka, prostitutka i lopov.

Njeni roditelji su televiziji Al-Džazira rekli da je ona advokat i da je na postdiplomskim studijama.Njena majka je rekla da ju je pozvao nepoznati čovjek koji je tražio da kćerki kaže da promijeni izjavu o silovanju a da će za uzvrat ona biti puštena na slobodu i dobiti novac ili novu kuću.

Galerija

Bonus video: