Brazilski hirurg Gadafiju tajno presadio kosu i uklonio bore

Zadatak hirurga je bio da smanji godine Gadafiju tako što će mu ukloniti salo sa stomaka i ubrizgati ga u njegovo naborano lice.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 20:40h

Unutar jednog bunkera u libijskoj prijestonici brazilski plastični hirurg uradio je 1995. tajni zahvat na licu libijskog lidera Moamera Gadafija kako bi ga učinio mlađim.

Kako je navela agencija Asošiejtid pres (AP), zadatak hirurga je bio da smanji godine Gadafiju tako što će mu ukloniti salo sa stomaka i ubrizgati ga u njegovo naborano lice. Libijski lider je tom prilikom uradio i presađivanje kose.

"Rekao mi je da je u to vrijeme bio na vlasti 25 godina", prisjeća se dr Liasir Ribeiro. "Preporučio sam zatezanje lica, ali je on odbio".

Tajna četvorosatna procedura urađena je, na Gadafijevo insistiranje, u lokalnoj anesteziji, jer je želio da ostane budan. Libijski lider je u jednom momentu prekinuo intervenciju da bi pojeo hamburger.

Gadafi je bio zabrinut da bi zatezanje lica bilo previše očigledno, pa se odlučio za manje radikalnu proceduru, kazao je plastični hirurg za AP.

Upozoren da efekti imaju rok trajanja

"Upozorio sam Gadafija da će efekti operacije koju sam izveo trajati oko pet godina, da postoji rok trajanja nakon kojeg će se koža objesiti, a bore ponovo pojaviti", kazao je Ribeiro.

"Rekao je da će me pozvati ukoliko bude trebalo da se vratim", i prije pet godina uslijedio je takav zahtjev, ali je Ribeiro imao porodičnih obaveza. "Nikada me više nisu zvali", kazao je.

"Preporučio sam zatezanje lica, ali je on odbio".

Nakon intervencije je "izgledao kao 45-ogodišnjak", kazao je doktor.

Kako je prenio AP, Ribeiro tvrdi da sada govori o tome samo da bi pružio uvid u život čovjeka o kome se malo toga zna, a sigurno ne da bi se hvalio.

Ribiero: Gadafi ima gušu, koža mu je mlohava

"Gadafi ne izgleda baš dobro ovih dana", kazao je Ribeiro, primjećujući da se u skorašnjim nastupima vidjelo da 68-godišnji lider ima gušu, da mu je koža mlohava, podbula i duboko izborana.

"Kontraproduktivno je to što je dopustio potencijalnim pacijentima da saznaju da sam ga ja operisao".

Nakon intervencije je "izgledao kao 45-ogodišnjak", kazao je doktor.

Teško da je Gadafi jedini svjetski lider koji je išao pod nož.

Italijanski premijer Silvio Berluskoni svoj izgled duguje plastičnoj hirurgiji i transpataciji kose – što je takođe Ribeirino djelo, tvrde mediji, premda doktor nije želio da to potvrdi.

I o ruskom lideru Vladimiru Putinu kruže glasine o mogućem zahvatu nakon što se prošlog oktobra pojavio sa teškom šminkom koja je pokrivala podlive ispod njegovih očiju.

Galerija

Bonus video: