Starica (92) pokušala da ubije komšiju (53) jer je nije poljubio

Bivši policajac i električar je otkrio da je vremešnoj komšinici bio privlačan od kada se doselio, ali nije siguran zašto
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2011. 19:50h

Helen Stadinger (92) željela je poljubac. Ali, nakon što ju je 53-ogodišnji komšija odbio, starica je usmjerila poluautomatski pištolj na njegovu kuću i ispalila četiri metka, prenijele su lokalne vlasti.

"Da je moja glava bila samo malo više, metak bi me vjerovatno pogodio u potiljak", ispirčao je komšija Dvajt Betner agenciji Rojters.

Stadinger je u utorak zadržana u zatvoru, dan nakon što je uhapšena pod optužbama za napad smrtonosnim oružjem. Ona će se 26. aprila pojaviti na sudu.

Bivši policajac i električar je otkrio da je vremešnoj komšinici bio privlačan od kada se doselio u Fort MekKoj na Floridi prije šest mjeseci, ali nije siguran zašto.

"Bacao sam joj smeće, komšijske stvari", kazao je Betner.

"Mislim da je to shvatila kao nešto drugo".

Betner se u ponedjeljak posvađao sa Stadingerovom kada je došla u njegovu kuću i odbila da ode, navodi se u policijskom izvještaju.

Tražila je da ga poljubi. On je odbio, a ona je otišla.

Betner je ragovarao telefonom sa svojim ocem kada je čuo pucnje. Jedan metak je prošao kroz prozor, a po njemu su pale krhotine stakla.

Bonus video: