Objavljene fotografije na kojima vojnici SAD poziraju sa tijelima ubijenih

"Špigl" tvrdi da posjeduje 4.000 sličnih fotografija i video snimaka, ali da je objavio samo tri, jer im je to bilo dovoljno da prikažu zvjerstva američke jedinice
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2011. 17:31h

Njemački nedjeljnik "Špigl" objavio je šokantne fotografije koje prikazuju američke vojnike dok poziraju sa tijelima ubijenih Avganistanaca.

Na tri fotografije koje su objavljene smiješe se dva američka vojnika čija je jedinica avganistanske civile "ubijala iz hobija", navodi se u objašnjenju njemačkog nedjeljnika.

"Špigl" tvrdi da posjeduje 4.000 sličnih fotografija i video snimaka, ali da je objavio samo tri, jer im je to bilo dovoljno da prikažu zvjerstva američke jedinice koju su nazvali jedinicom ubica.

Tu vojnu jedinicu reporteri njemačkog nedjeljnika su istraživali pet mjeseci.

"Špigl" je uz šokantne i uznemirujuće slike objavio i to da je američka vojska pokušala da spriječi njihovo objavljivanje uz objašnjenje da bi to moglo podstaknuti osvetu vojnika na terenu. Njemački nedjeljnik je i pored apela američke vojske objavio fotografije.

Američka vojska je nakon objavljivanja fotografija saopštila da su prizori koji se vide na fotografijama odvratni za bilo koje ljudsko biće i da su u potpunoj suprotnosti sa standardima i vrijednostima vojske SAD.

Vojska je navela da su vojnici optuženi za zvjerstvo na fotografijama izvedeni pred sud.

Galerija

Bonus video: