U IŠINOMAKIJU

Dječak i njegova baka izvučeni iz ruševina devet dana nakon zemljotresa

Spasioci su uočili mladića kako zove u pomoć. Dječak im je rekao da je u kući njegova baka i da starici treba pomoć da bi se izvukla
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 23:30h

Spasilački timovi u Japanu izvukli su danas Sumi Abe (80) i njenog 16-godišnjeg unuka Jina, iz ruševina njihovog doma u Išinomakiju, gradu na sjeveroistoku Japana, devet dana nakon katastrofalnog zemljotresa i cunamija.

Njih dvoje su se, kako prenosi BBC, navodno danima hranili jogurtom i drugim namirnicama koje su našli u frižideru.

Spasioci su uočili mladića kako zove u pomoć. Dječak im je rekao da je u kući njegova baka i da starici treba pomoć da bi se izvukla. Spasioci su kasnije naveli da Sumi nije mogla izaći iz kuće jer joj je noge priklještio uređaj za koji pretpostavljaju da je frižider.

Ni dječak nije mogao daleko otići, jer su oko njihovog doma svuda bile ruševine.

Jin se navodno telefon ranije čuo sa majkom, ali je vremenom izgubio kontakt.

"Žena od 80 godina i mladić od 16 godina pronađeni su ispod ruševina. Oni su veoma slabi, ali u svjesnom stanju", saopšteno je iz policije u prefekturi Mijagi, koja je pretrpjela najviše štete od zemljotresa i cunamija.

Ljekari navode da dječak ima nisku tjelesnu temperaturu od 28 stepeni Celzijusa i izgubio je osjećaj u lijevoj nozi. Starica se osjeća dobro i u svjesnom je stanju.