Novi neredi u Bahreinu, 4 osobe poginule

U akciji policije povrijeđeno više desetina demonstranata, dok je jedan zdravstveni radnik rekao da su policijaci poginuli kada su demonstranti na njih naletjeli automobilom
0 komentar(a)
Bahrein, Foto: Rojters
Bahrein, Foto: Rojters
Ažurirano: 16.03.2011. 11:27h

Najmanje četvoro ljudi, dva demonstranta i dva policajca, je poginulo, a na desetine je povrijeđeno u sukobima policije i demonstranata na centralnom gradskom trgu u prijestonici Bahreina, Manami.

"Skaj njuz" navodi da se uprkos vanrednom stanju i pomoći iz Saudijske Arabije u suzbijanju demonstracija, ulični protesti u Bahreinu nastavljaju.

Policija je upotrebila suzavac, kako bi iz centra prijestonice Maname rastjerala demonstrante koji su se okupili na centralnom gradskom trgu.

Rojters je javio da je u akciji policije povrijeđeno više desetina demonstranata, dok je jedan zdravstveni radnik rekao da su policijaci poginuli kada su demonstranti na njih naletjeli automobilom u punoj brzini.

Agencija, pozivajući se na izjave očevidaca prenosi da su demonstranti bacali molotovljeve koktele na policajce, koji su ih potiskivali iz pravca finansijskog centra Maname, dok nad gradom neprestano kruže helikopteri.

Akcija policije uslijedila je samo dan pošto je kralj Hamad proglasio tromjesečno vanredno stanje.

Vlada kralja Hamada pokušava da uguši pobunu većinskih šiita, zbog koje su u zemlju pozvane trupe susjednih država u kojima su, kao i u Bahreinu, na vlasti suniti.

Bonus video: