Napadnuti sajtovi južnokorejskih institucija

Portparol južnokorejske kompanije Ahnlab, koja se bavi bezbjednošću na internetu, Park Kun Vu, rekao je da su napadi slični onima koji su ranije izvođeni.
55 pregleda 0 komentar(a)
Kompjuter, Foto: Shutterstock.com
Kompjuter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.03.2011. 11:30h

Oko četrdeset vladinih i privatnih sajtova u Južnoj Koreji bilo je meta hakerskog napada, ipak zvaničnici nijesu prijavili ozbiljniju štetu, javlja Fox news.

Radi se od DOS napadima (Denial-of-service), kažu iz Nacionalnog centra za sajber bezbjednost Južne Koreje, koji se zasnivaju na tome da se kroz slanje velikog broja zahtjeva ka serverima, on preoptereti ili obori, i time spriječi pristup sajtovima koji se na njemu nalaze. Među napadnutim sajtovima nalaze se i sajtovi kabineta predsjednika države, ministarstva spoljnih poslova, nacionalne obavještajne službe, američkih snaga u Koreji i nekih finansijskih institucija. Portparol južnokorejske kompanije Ahnlab, koja se bavi bezbjednošću na internetu, Park Kun Vu, rekao je da su napadi slični onima koji su ranije izvođeni, a čije mete su bili isti sajtovi. Tada su tragovi vodili do Sjeverne Koreje. Ipak, on naglašava da ljudi često upiru prstom u Kinu, jer velika količina malicioznog softvera vodi porijeklo iz ove zemlje.

Bonus video: