Čavez i Ahmadinedžad ne mare za zavjere imperijalista

"Iran i Venecuela dijele zajedničke poglede na međunaroda pitanja i uvijek su stajali jedno kraj drugog, i braniće prava svog naroda"
0 komentar(a)
Čavez, Foto: Beta/AP
Čavez, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2011. 09:33h

Predsjednik Venecuele Ugo Čavez i iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad su u nedjelju telefonom razgovarali o gorućim međunarodnim pitanjima.

Ahmadinedžad je rekao da bi Iran i Venecuela trebalo da ojačaju komunikaciju i saradnju, te da ne mare za zavjere koje kuju imperjalističke sile.

Dvije zemlje takođe moraju da se potrudite da usmjere međunarodne tokove na način na koji će to koristiti narodu, rekao je on.

"Iran i Venecuela dijele zajedničke poglede na međunaroda pitanja i uvijek su stajali jedno kraj drugog, i braniće prava svog naroda", dodao je.

Venecuelanski predsjednik je rekao da Teheran i Karakas imaju zajedničke stavove o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Nesumnjivo, dalje konsultacije između dvije zemlje će diktirati razvoj međunarodnih pitanja rekao je Čavez, a piše Tehran times.

On je takođe pozvao na jačanje odnosa između Irana i Venezuele, rekavši da bi ovaj odnos bi biti koristan za obje zemlje.

Čavez je u nedjelju održao govor pred više hiljada svojih pristalica, na savjet svojih saradnika koji su upozorili da bi se scenario iz sjeverne Afrike mogao desiti i u toj državi.

Bonus video: