U Avganistanu najmanje 38 mrtvih u napadu na banku

Pet naoružanih musskarca, kamikaza s pojasevima eksploziva, napalo banku, tako što su pucali na zaposlene i klijente i potom na policiju koja je kasnije došla.
0 komentar(a)
avganistan banka, Foto: Los Angeles Times
avganistan banka, Foto: Los Angeles Times
Ažurirano: 20.02.2011. 08:59h

Najmanje 38 osoba je poginulo i više od 70 je povrijeđeno u napadu na jednu banku u Džalalabadu, na istoku Avganistana, uporištu talibanskih pobunjenika, saopštile su lokalne vlasti.

"Najmanje 38 osoba je poginulo i 70 je povrijeđeno" u napadu u subotu na Kabul baku u Džalalabadu, izjavio je guverner Nangarhara, Gul Aga Širzej.

Širzej je rekao da je pet naoružanih muškarca, kamikaza s pojasevima eksploziva, napalo banku, tako što su pucali na zaposlene i klijente i potom na policiju koja je kasnije došla.

Prema njegovim riječima, četvorica su ubijena u borbi, dok je peti uhapšen.

Kabul banka je glavna privatna banka u Avganistanu, koja isplaćuje plate funkcionerima, policija i vojsci. Juče je bio dan isplate.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zemeri Bassari izjavio je da među mrtvima ima 21 policajac, koji su čekali u redu za svoje plate kad je došlo do napada.

U provinciji Kunar ubijena 64 civila

U zajedničkim operacijama avganistanskih snaga i trupa NATO u provinciji Kunar su za četiri posljednja dana ubijena 64 civila, među kojima je mnogo žena i dece.

Guverner provincije Fazlulah Vahidi je za Rojters rekao da su civili ubijeni "u kopnenim i vazdušnim napadima" u okrugu Gazi Abad.

Vahidi je kazao da je među ubijenima bilo 20 žena te 29 djece stare između 7 i 20 godina, a da su preostalih 15 bili odrasli muškarci.

Bonus video: