Čelniku kompanije Apple preostalo još 6 sedmica života?

Prema navodima lista, Džobs je prije nego što se razbolio bio težak 79, a sada ima samo 58 kilograma, što je za čovjeka visine 187 cm alarmantno
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2011. 11:55h

Osnivač kompanije Apple Stiv Džobs (56) je vidno smršao i, prema navodima američkog tabloida Nationa Enquirer, bolesniji je nego što je priznao.

Računarski genije je u januaru najavio da ide na bolovanje jer mu je “upravni odbor, na njegov zahtjev, odobrio odsustvo, kako bi se posvetio sebi i zdravlju”.

Zaposleni u Appleu navode da su ga i nakon toga viđali u sjedištu kompanije u Kaliforniji, kao i da je od kuće obavljao neke važe poslove.

Ipak, fotografije koje su osvanule na naslovnici američkog tabloida, govore drugačije.

List navodi da Džobs ima rak pankreasa i da mu je preostalo još šest sedmica života. Na fotografijama se vidi koliko je smršao i kako odjeća visi sa njega.

Prema navodima lista, Džobs je prije nego što se razbolio bio težak 79, a sada ima samo 58 kilograma, što je za čovjeka visine 187 cm alarmantno.

Fotografije objavljene u listu snimljene su 8. februara, dok se Džobs spremao za doručak sa suprugom, prije odlaska u Centar za tumore Stanford, u Kaliforniji.

Pisanja medija nisu uspjela da uzdrmaju imperiju zvanu Apple. Firma je i dalje snažna jer se vrijednost dinica nije promijenila bez obzira na ovu alarmantu i šokantnu vijest.

Čelniku Applea rak pankreasa je pronađen još 2004. i od tada je bio na nekoliko operacija.

Galerija

Bonus video: