APEL PREDSJEDNIKA

Obama pozvao biznismene da sarađuju sa Vladom SAD

Obama je ukazao na "nezaustavljive procese u svijetu", gdje kompanije prebacuju poslove u države kao što su Kina, Indija ili Brazil.
0 komentar(a)
Obama, Foto: Beta
Obama, Foto: Beta
Ažurirano: 08.02.2011. 07:53h

Američki predsjednik Barak Obama pozvao je predstavnike biznisa da, i pored svih nesuglasica, sarađuju sa vladom, kako bi zajedno učinili da Amerika postane najbolje mjesto za biznis na svetu.

U govoru pred uticajnom Američkom privrednom komorom, Obama je najavio smanjenje korporativnih poreza i konsolidaciju vladinih agencija koje su zadužene za izvoz.

"Kao vlada, imamo odgovornost da učinimo Ameriku najboljim mjestom za biznis na svijetu, ali i biznis ima odgovornost prema Americi" dodao je američki predsjednik, ističući da svi zajedno imaju odgovornost da obezbijede budućnost koju svi dijele.

On je ukazao na "nezaustavljive procese u svijetu", gdje kompanije prebacuju poslove u države kao što su Kina, Indija ili Brazil.

"Ali ti procesi, u kombinaciji sa ekonomskom krizom, uzdrmali su vjeru američkog naroda u institucije biznisa i vlade... pa se mnogi Amerikanci pitaju da li im njihov san izmiče" konstatovao je Obama.

Preporučujemo za Vas