Tramp i Mej: Razotkrivanje ruskih špijuna prioritet u cilju zaustavljanja tajnih aktivnosti

Velika Britanija optužuje Rusiju da stoji iza napada nervnim gasom na dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju. Oni su 4. marta pronađeni na klupi bez svijesti i, kako je tada saopšteno, u kritičnom stanju
57 pregleda 3 komentar(a)
Donald Tramp, Tereza Mej, Foto: Reuters
Donald Tramp, Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2018. 18:44h

Predsjednik Sjedinjenih Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp razgovarao je danas telefonom s britanskom premijerkom Terezom Mej o koordinisanim naporima zapadnih saveznika na protjerivanju ruskih obavještajaca, saopštila je Bijela kuća.

Bijela kuća navodi da su se Tramp i Mej složili da je razotkrivanje ruskih špijunskih krugova prioritet u cilju "zaustavljanja tajnih ruskih aktivnosti i sprečavanja budućih napada hemijskim oružjem na tlu bilo koje od dvije zemlje".

Velika Britanija optužuje Rusiju da stoji iza napada nervnim gasom na dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju. Oni su 4. marta pronađeni na klupi bez svijesti i, kako je tada saopšteno, u kritičnom stanju.

Više od 20 zemalja, među kojima su SAD, Nemačka, Francuska, Poljska, Ukrajina i Crna Gora, protjeralo je ove nedjelje ukupno više od 150 ruskih diplomata u znak solidarnosti s Velikom Britanijom.

Tramp i Mej su razgovarali i o nedavnom usvajanju zakona koji bezbjednosnim zvaničnicima SAD i drugih zemalja treba da olakša pristup elektronskim podacima u inostranstvu, navodi Bijela kuća.

Bonus video: