SAD: Crnogorski državljanin držao ilegalnu ordinaciju sa opremom sa interneta?

On je suočen sa mogućom kaznom zatvora do četiri godine
15271 pregleda 1 komentar(a)
Ordinacija u Đokajevom podrumu, Foto: Clinton Township Police Department
Ordinacija u Đokajevom podrumu, Foto: Clinton Township Police Department
Ažurirano: 02.03.2019. 21:46h

Crnogorski državljanin sa isteklom američkom vizom optužen je da držao ilegalnu stomatološku ordinaciju u podrumu kuće u kojoj živi.

Opremu za ordinaciju, prenosi Dejli mejl, nabavio je od kineskog prodavca putem eBaya.

Leka Đokaj (55) iz Klinton Taunšipa u američkoj saveznoj državi Mičigen sada je suočen sa mogućom kaznom do četiri godine zatvora, piše Detroit Fri Pres.

Nadležni su saopštili da Đokaj nije imao dozvolu da naplaćuje usluge, kao i da mu je viza istekla 2015. godine.

Đokaj je, kako navode istražitelji, obavljao manje zahvate poput čišćenja i plombiranja zuba, ali ne i ozbiljnije operacije.

Oprema pronađena u ordinaciji, uključujući stolicu, zubne kalupe i rendgen, kupljena je preko eBaya iz Kine, saopštila je lokalna policija.

Detektiv Džej Anderson je kazao da je higijena u ordinaciji bila loša, a nadležni su pronašli i "prljave, krvave noževe".

Đokaj tvrdi da je studirao stomatologiju u Albaniji, a njegov advokat Pol Ljuljđuraj, kazao je da njegov klijent doktor stomatologije, i negira da je Đokaj tek obično "čudovište sa ulice". On je trenutno u okružnom zatvoru.

Đokajeva supruga je takođe radila sa njim u ordinaciji, ali nije uhapšena. Istražitelji su kazali da i ona boravi ilegalno u SAD.

Iz lokalne policije je saopšteno da je Đokaj školovao za stomatologa u Albaniji i da se sumnja kako je počeo sa ilegalnim poslom prije šest do dvanaest mjeseci.

Ljuljđuraj kaže da je njegov branjenik doktor iz Crne Gore koji se bavi stomatologijom 30 godina.

"Nije fer opisati nekoga tek kao osobu koja se bavi stomatologijom u podrumu", kazao je on.

Bonus video: