OPTUŽIO IH ZA "NAJVEĆU ZLOUPOTREBU VLASTI U ISTORIJI"

Tramp: Demokrate se bacaju u veliki očajnički krstaški rat u potrazi za zločinom

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa, pokrenuo je juče obimnu istragu protiv predsjednika SAD Donalda Trampa, njegove Bijele kuće, izbornog štaba i kompanija, poslavši zahtjeve da dostave dokumenta 81 osobi povezanoj sa Trampom i njegovim saradnicima
1783 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp danas je optužio demokrate za "najveću zloupotrebu vlasti u istoriji" SAD zbog pokretanja niza parlamentarnih istraga vezanih za njega.

"Demokrate vrše opstrukciju pravde. Oni se bacaju u veliki očajnički krstaški rat u potrazi za zločinom dok je pravi zločin to što rade demokrate i to što su uradili", napisao je Tramp u Tviter poruci i dodao velikim slovima "Uznemiravan predsjednik".

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa, pokrenuo je juče obimnu istragu protiv predsjednika SAD Donalda Trampa, njegove Bijele kuće, izbornog štaba i kompanija, poslavši zahtjeve da dostave dokumenta 81 osobi povezanoj sa Trampom i njegovim saradnicima.

Demokrate imaju većinu u Predstavničkom domu.

Između ostalih, tražena su dokumenta od dva Trampova sina Erika i Donalda mlađeg kao i od njegovog zeta Džareda Kušnera.

Predsjedavajući tog odbora, demokrata Džerold Nejdler rekao je da će istraga biti usmjerena na moguću opstrukciju pravde, korupciju i zloupotrebu ovlašćenja.

Tri odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa zatražila su od Bijele kuće i Stejt departmenta informacije o privatnim razgovorima predsjednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina.

Tramp i Putin su razgovarali u četiri oka više od dva sata na samitu u Helsinkiju u julu prošle godine, u prisustvu prevodilaca.

Tramp je juče kada je objavljeno pokretanje ovih istraga rekao da je to prevarantski potez ali da će on sarađivati sa svim tekućim istragama.

"Demokrate uznemiravaju predsjednika da bi skrenuli pažnju sa svog radikalnog programa", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Po njenim riječima njih više interesuju "patetične političke igre" i želja da zadovolje radikalnu i ljevičarsku bazu nego da daju konkretne rezultate građanima.

"Demokrate ne traže istinu oni hoće da napadnu predsjednika", rekla je ona.