Pogledajte: Dokumentarac Sjeverne Koreje o samitu Kima i Trampa

Prikazano je kako Kim maše iz crne limuzine prilikom prolaska ulicama Hanoja, okruženim građanima koji su mahali sjevernokorejskim i vijetnamskim zastavama.
2846 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2019. 09:02h

Sjevernokorejska državna televizija prikazala je dokumentarac koji veliča nedavnu posjetu svog lidera Kim Džong Una Vijetnamu, ali iz kojeg su izostavljeni neuspješni nuklearni pregovori sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, prenosi Tanjug.

Dokumentarac prikazuje nasmiješenog Kima kako razgovara s Trampom dok se zajedno kreću kroz unutrašnost jednog hotela u Hanoju, prenosi agencija AP, i podsjeća da je samit održan prošle nedelje.

Takođe je prikazano kako Kim maše iz crne limuzine prilikom prolaska ulicama Hanoja, okruženim građanima koji su mahali sjevernokorejskim i vijetnamskim zastavama.

Na snimku se vidi i kako Kim posjećuje sjevernokorejsku ambasadu, gdje su neki zvaničnici ambasade i članovi njihovih porodica plakali od uzbuđenja prije nego su snimili grupnu fotografiju u čijoj pozadini je velika slika preminulog Kimovog oca i djede.

Izostavljanje nuklearnih razgovora iz dokumentarca je, prema ocjenama nekih posmatrača, pokazatelj toga da se Pjongjang još nada nastavku pregovora, ali moguće i želje da sjevernokorejski građani ne budu upoznati s diplomatskim propustima, koji bi, kako ocjenjuje AP, mogli ugroziti Kimovo vođstvo.

Bonus video: