Venecuela: Struja došla u nekim djelovima zemlje, mnoge oblasti i dalje u mraku

Socijalistički predsjednik Venecuele Nikolas Maduro naveo je na Tviteru da je nestanak struje izazvan "višestrukim sajber napadima" koji su osujetili pokušaje da se popravi elektroenergetska mreža
646 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz predgrađa glanog grada Venecuele, Karakasa, Foto: Reuters
Detalj iz predgrađa glanog grada Venecuele, Karakasa, Foto: Reuters

Poslije nekoliko dana bez električne energije u Venecueli, struja je danas došla u nekim djelovima zemlje, ali mnoge oblasti su i dalje u mraku i bez komunikacija.

U Venecueli od četvrtka poslije podne nije bilo struje, a vlada i opozicija optužuju jedna drugu za nestanak električne energije koji se nadovezao na tešku ekonomsku i političku krizu u zemlji, navodi Asošiejted pres.

Socijalistički predsjednik Venecuele Nikolas Maduro naveo je danas na Tviteru da je nestanak struje izazvan "višestrukim sajber napadima" koji su osujetili pokušaje da se popravi elektroenergetska mreža.

Maduro je naveo da se nada da će struja doći u toku dana.

Lider opozicije Huan Gvaido i njegovi saveznici SAD odbacuju kao apsurdne Madurove tvrdnje da su oni izveli sabotažu elektroenergetskog sistema.

Oni navode da je nestanak struje posljedica korupcije u vladi i dgogodišnjeg lošeg upravljanja infrastrukturom.

U Venecueli, koja se bori s hiperinflacijom i nedostatkom hrane i ljekova, prethodnih dana je 15 pacijenata preminulo zbog nedostatka dijalize, uzrokovanog nestankom struje.

Bonus video: