OD ČETVRTKA BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

Venecuela otvorila istragu protiv Gvaida zbog nestanka struje

Vlada i opozicija optužuju jedna drugu za nestanak električne energije koji se nadovezao na tešku ekonomsku i političku krizu u zemlji
604 pregleda 0 komentar(a)
Gvaido, Foto: Beta-AP
Gvaido, Foto: Beta-AP

Vlasti Venecuele su otvorile istragu protiv lidera opozicije Huana Gvaida zbog sumnje da je učestvovao u sabotaži elektroenergetske mreže u toj zemlji.

Glavni venecuelanski tužilac Tarek Vilijam Sab objavio je danas da je otvorio istragu protiv Gvaida i naveo da je nestanak struje u zemlji podstakao nasilje i pljačke.

U Venecueli je struja nestala u četvrtak uveče, a došlo je i do prekida telefonskog saobraćaja i interneta. Veliki dio zemlje i dalje je bez električne energije.

Vlada i opozicija optužuju jedna drugu za nestanak električne energije koji se nadovezao na tešku ekonomsku i političku krizu u zemlji.

Zvaničnici Venecuele optužuju opoziciju koja ima podršku SAD za organizovanje sajber napada na elektroenergetski sistem, dok Gvaido i Vašington navode da je nestanak struje posljedica korupcije u vladi i dugogodišnjeg lošeg upravljanja infrastrukturom.

Gvaido, koji se 23. januara proglasio za privremenog predsjednika Venecuele, zahtjeva održavanje novih izbora, tvrdeći da je prošlogodišnji reizbor socijalističkog predsjednika Nikolasa Madura bio nelegalan.

Preporučujemo za Vas