NAKON DVIJE GODINE ISTRAGE

Američki tužilac: Nema dokaza o vezi između Trampa i Moskve

Muler je prije dva dana predao Baru konačni izvještaj o 22-mjesečnoj istrazi koja je bacila sjenku na Trampov mandat i rezultirala podizanjem optužnica protiv 34 osobe
697 pregleda 10 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki specijalni tužilac Robert Muler zaključio je poslije dvogodišnje istrage da ne postoje dokazi o dogovoru ili koordinaciji između izbornog štaba Donalda Trampa i Rusije za vrijeme kampanje pred predsjedničke izbore održane krajem 2016. godine, javila je agencija Frans pres.

"Istraga specijalnog tužioca nija utvrdila da je Trampov izborni tim bio povezan u dogovoranju ili koordinisanju sa Rusijom u cilju uticaja te zemlje na američke predsjedničke izbore", rekao je američki ministar pravde Bil Bar u pismu upućenom Kongresu.

Muler je prije dva dana predao Baru konačni izvještaj o 22-mjesečnoj istrazi koja je bacila sjenku na Trampov mandat i rezultirala podizanjem optužnica protiv 34 osobe, od kojih je šest bilo dio Trampovog izbornog štaba, javila je agencija AP.

Iako su detalji izveštaja još nepoznati, okončanje Mulerove istrage bez podizanja dodatnih optužnica dobrodošla je vijest za neke u Trampovom okruženju koji su strahovali da bi novom rundom optužnica moglo da bude obuhvaćeno još predsjednikovih saradnika, uključujući članove njegove porodice.