FOTO Pogledajte kako je obilježen Uskrs u Crkvi Svetog groba u Jerusalimu

"Svako od nas donosi svoje iskustvo Uskrsa, smrti i vaskrsenja", rekao je Picabala, dodavši da "u tragičnoj situaciji u kojoj živimo nada je ta koja dolazi za spas vjere koja se suprotstavlja svakog dana takvom velikom nasilju".
1104 pregleda 1 komentar(a)
Nadbiskup Pjerbatista Picabala služi misu, Foto: Reuters
Nadbiskup Pjerbatista Picabala služi misu, Foto: Reuters

Stotine hodočasnika posjetilo je danas Crkvu Svetog groba u Jerusalimu povodom proslave Ukrsa po gregorijanskom kalendaru.

Katolici i protestanti danas slave Uskrs, a pravoslavni hrišćani kojima je Vaskrs sljedeće nedjelje, 28. aprila, praznik Cvijeti, navodi Frans pres.

Rimokatolički nadbiskup Pjerbatista Picabala služio je misu u crkvi, podignutu na mjestu na kojem je, po hrišćanskom vjerovanju, Isus razapet, sahranjen i vaskrsao, ukazujući na bol i nasilje i nadu rođenu u vjeri.

"Svako od nas donosi svoje iskustvo Uskrsa, smrti i vaskrsenja", rekao je on, dodavši da "u tragičnoj situaciji u kojoj živimo nada je ta koja dolazi za spas vjere koja se suprotstavlja svakog dana takvom velikom nasilju".

On nije direktno pomenuo niz današnjih bombaških napada u Šri Lanki, uključujuću udare na tri crkve, u kojima je poginulo više od 200 ljudi.

Galerija

Bonus video: