Novo ime na crnoj listi: Ministar vanjskih poslova Venecuele na udaru sankcija SAD

"SAD neće stajati i gledati kako nelegitimni Madurov režim uskraćuje narod Venecuele od bogatstva, humanosti i prava na demokratiju", kazao je ministar finansija SAD Stiven Mnučin
423 pregleda 1 komentar(a)
Areaca, Foto: Reuters
Areaca, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2019. 18:01h

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije venecuelanskom ministru spoljnih poslova Horeheu Areaci i sudiji Karol Padilji, saopšteno je na veb sajtu te institucije.

Areaca i Padilja su se našli na listi osoba kojima su SAD nametnule sankcije od početka kriZe u Venecueli, a kako je objašnjeno, zbog njihove uloge u vladi Nikolasa Madura.

Ovaj korak je usmjeren povećanju pritiska na Madura i visoke zvaničnike njegove vlade koje SAD i mnoge zemlje svijeta optužuju za ekonomski kolaps te južnoameričke države i podrivanje demokratije.

Vašington je priznao lidera venecuelanske opozicije Huana Gvaida za privremenog predsjednika države, a od socijalističkog predsjednika Madura, koji je na vlasti od 2013. godine, traženo je da se povuče sa vlasti.

"SAD neće stajati i gledati kako nelegitimni Madurov režim uskraćuje narod Venecuele od bogatstva, humanosti i prava na demokratiju", kazao je ministar finansija SAD Stiven Mnučin.

"Ministarstvo finansija će nastaviti da targetiara korumpirane insajdere Madura, uključujući i one zadužene za diplomatiju i sprovođenje pravde u ime nelegitimnog režima", dodao je on.

Bonus video: