SAD: Student stradao u pucnjavi, spriječio napadača da ubije još ljudi

U napadu ubijena dvojica studenata, a četvoro ih je ranjeno
1080 pregleda 1 komentar(a)
Kampus univerziteta u Šarlotu, Foto: AP
Kampus univerziteta u Šarlotu, Foto: AP

Dvoje ljudi je ubijeno, a četvoro ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila juče na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarlotu.

Ubijena su dvojica studenata, 19-godišnji Rid Parlije i 21-godišnji Rajli Hauel. Kako piše CNN, baš je Hauel spriječio veći pokolj skočivši prema ubici i to, nažalost, platio vlastitim životom.

Ubica je oko 17:45 sati po lokalnom vremenu uletio u predavaonicu u kojoj su Hauel i ostalih 30-ak studenata slušali završna izlaganja, a Hauel je potrčao prema njemu i srušio ga, što je na kraju pomoglo policiji da uhapsi ubicu.

Policija je objavila da je za napad osumnjičen 22-godišnji Tristan Terel.

Napad je izveden posljednjeg dana akademske godine. Završni ispiti počinju iduće sedmice, navodi Rojters.

Hualeova Morgan Hauel Mojlan rekla je kako nije iznenađena njegovim herojskim činom.

"Bio je svačiji zaštitnik. Uvijek si se osjećao sigurno s Rajlijem", rekla je ona.

Porodica ubijenog Hauela rekla je kako se on uvijek zalagao za ono u što je vjerovao i nije oklijevao pomoći onima kojima je to bilo potrebno, prenosi Indeks.

"Njegova vjera bila je jaka i znao je što mora učiniti kad je ljudima najviše potreban. Uvijek je bio tip na kojeg ste mogli računati", stoji u njihovom saopštenju.

CNN piše da je Hauel bio najstariji od četvoro braće. Živjeli su na porodičnoj farmi u Vejnsvilu u Sjevernoj Karolini. Završio je srednju školu u Ešvilu, a ovo mu je bila prva godina studija.

U pucnjavi je povrijeđeno četvoro studenata, a jedan od njih je iz Saudijske Arabije.

Bonus video: