Tramp: Putin uopšte ne traži da se miješa u pitanja Venecuele

Tramp je u seriji tvitova na svom Tviter nalogu između ostalog objelodanio da su dvojica lidera razgovarali čak i o istrazi u SAD o navodnom ruskom uplitanju u američki politički sistem, uključujući predsjedničke izbore 2016. godine, rekavši da su razgovarali "čak i o ruskoj obmani", prenosi Rojters
1989 pregleda 2 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters, Reuters
Tramp, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 03.05.2019. 20:55h

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas kao "veoma pozitivan" razgovor sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o situaciji u Venecueli.

Tenzije između Vašington i Moskve rastu posljednjih mjeseci, jer SAD podržavaju lidera opozicije Huana Gvaida, a Rusija predsjednika Venecuele Nikolasa Madura.

Tri dana poslije neuspjele vojne pobune u Venecueli koju je predvodio Gvaido, Tramp je zauzeo pomirljiviji ton prema Moskvi za razliku od ostalih američkih zvaničnika.

"Vladimir Putin uopšte ne traži da se miješa u pitanja Venecuele, osim što želi pozitivan razvoj situacije", rekao je Tramp i dodao da je s Putinom ima "veoma pozitivan razgovor".

Tramp je ranije u seriji tvitova na svom Tviter nalogu između ostalog objelodanio da su dvojica lidera razgovarali čak i o istrazi u SAD o navodnom ruskom uplitanju u američki politički sistem, uključujući predsjedničke izbore 2016. godine, rekavši da su razgovarali "čak i o ruskoj obmani", prenosi Rojters.

Tramp je napisao na Tviteru: "Razgovarali smo o trgovini, Venecueli, Ukrajini, Sjevernoj Koreji, kontroli nuklearnog oružja, pa čak i "ruskoj obmani". Vrlo produktivan razgovor".

"Imao sam dug i veoma dobar razgovor sa ruskim predsjednikom Putinom. Kao što sam uvijek govorio, mnogo prije nego što je počeo "lov na vještice", sporazumjeti se sa Rusijom, Kinom i drugima su dobre stvari, a ne loše stvari", dodao je Tramp u narednoj objavi na svom Tviter nalogu.

je je portparolka Bijele kuće Sara Sanders izjavila novinarima da su u "veoma pozitivnom razgovoru", američki i ruski predsjednik danas razmatrali više tema kao i mogućnosti novog višestranog nuklearnog sporazuma između SAD, Rusije i Kine ili dodatka postojećem strategijskom nuklearnom sporazumu između SAD i Rusije.Rani

"Tramp je tokom telefonskog razgovora koji je trajao više od pola sata, rekao da su SAD na strani naroda Venecuele", rekla je Sanders

Prema njenim riječima, Tramp i Putin razgovarali su o proširenju postojećeg sporazuma o nuklearnom oružju i potencijalnom pokretanju novog sporazuma koji bi uključivao Kinu.

Bonus video: