"HAJDE DA RAZGOVARAMO"

Areasa: Venecuela spremna u slučaju vojnog napada SAD

"Spremni smo za svaku vrstu scenarija. Prvi je diplomatija, dijalog i mir, ali ako se SAD odluče za vojni put, imamo oružane snage, narod i nacionalnu policiju koji će biti u mogućnosti ne samo da pruže otpor, već i da se bore i pobijede", rekao je Areasa
590 pregleda 0 komentar(a)
Areasa i Lavrov, Foto: BETA/AP
Areasa i Lavrov, Foto: BETA/AP

Venecuela je spremna da pruži otpor u slučaju američkog vojnog napada, izjavio je danas u Moskvi šef venecuelanske diplomatije Horhe Areasa dan poslije razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

"Spremni smo za svaku vrstu scenarija. Prvi je diplomatija, dijalog i mir, ali ako se SAD odluče za vojni put, imamo oružane snage, narod i nacionalnu policiju koji će biti u mogućnosti ne samo da pruže otpor, već i da se bore i pobijede", rekao je Areasa i dodao da je Venecuela najprije za dijalog.

"Hajde da razgovaramo. Međutim, opozicija ne može da razgovara sa nama, jer nema dozvolu od SAD", dodao je ministar.

Situacija u Venecueli je zategnuta poslije nedavne neuspjele vojne pobune koju je predvodio lider opozicije Huan Gvaido.

On se 23. januara proglasio za privremenog predsjednika države i dobio podršku SAD i oko 50 država u svijetu.

Američke vlasti su prošle nedjelje povećale pritisak na predsjednika Venecuele Nikolasa Madura.

Šef diplomatije SAD Majk Pompeo je rekao da američka vojna intervencija u Venecueli nije isključena ukoliko bude bila neophodna.

Maduro ima podršku Rusije, Kine i Kube.

Preporučujemo za Vas