PRIDRUŽIĆE SE NOSAČU AVIONA "ABRAHAM LINKOLN"

"Reakcija na iranske pripreme za ofanzivu": Američki ratni poslat na Bliski istok

Pentagon je precizirao da "nastavlja s bliskim nadgledanjem aktivnosti iranskog režima, njihove vojske i njihovih prijatelja", istovremeno dodavši da "ne želi sukob s Iranom"
911 pregleda 0 komentar(a)
Nosač aviona "Abraham Linkoln", Foto: Reuters
Nosač aviona "Abraham Linkoln", Foto: Reuters

Pentagon je saopštio da je na Bliski istok poslat brod sa borbenim vozilima, prije svega amfibijama, i jednom baterijom protivraketnog sistema "patriot" koji će se tamo pridružiti nosaču aviona "Abraham Linkoln", ranije poslatom zbog navodnih prijetnji o napadu iz Irana.

Na brodu "Arlington" se nalaze marinci, amfibijska vozila i druga konvencionalna oprema za iskrcavanje i helikopteri, kao i baterija PVO sistema "patriot".

"Ta oprema će se pridružiti borbenoj grupi nosača "Abraham Linkoln" i specijalnoj jedinici bombardera u regionu Bliskog istoka kao reakcija na nagovještaje o ubrzavanju iranskih priprema za ofanzivne operacije protiv američkih snaga i naših interesa", navedeno je u saopštenju ministarstva odbrane.

Pentagon je precizirao da "nastavlja s bliskim nadgledanjem aktivnosti iranskog režima, njihove vojske i njihovih prijatelja", istovremeno dodavši da "ne želi sukob s Iranom".

"Na položaju smo i spremni da branimo američke snage i interese u regionu", navedeno je u saopštenju.

Slanje u Persijski zaliv "Abrahama Linkolna" i bombardera B-52 u nedjelju je objavila Bijela kuća.

Preporučujemo za Vas