Kina: Policajci oslobodili 37 mladunaca foke i pustili ih u divljinu

Navodi se da su krijumčari ovih životinja oteli mladunce iz njihovog prirodnog staništa kako bi ih prodali firmama koje drže izložbene akvarijume, a i da bih ponudili za izlaganje na komercijalnim mjestima, poput prodavnica i restorana
298 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Međunarodne organizacije za zaštitu prava životinja pozdravile su danas oslobađanje u divljinu sjeverne Kine 37 mladunaca pjegave foke koji su spaseni iz ruku krijumčara tih životinja, prenosi Tanjug.

AP prenosi saopštenje organizacije "Hjumejn sosajeti internešenel" u kojem se navodi da je kineska policija pronašla mladunce foke prije tri mjeseca u šupi na zabačenoj farmi na području grada Dalijan, na sjeveru zemlje, a mnogi od mladunaca bili su izgladnjeli i pred uginućem.

U policijskoj akciji uhapšeno je osam osumnjičenih osoba.

Navodi se da su krijumčari ovih životinja oteli mladunce iz njihovog prirodnog staništa kako bi ih prodali firmama koje drže izložbene akvarijume, a i da bih ponudili za izlaganje na komercijalnim mjestima, poput prodavnica i restorana.

Policijajci nisu uspjeli da spasu 29 mladunaca koji su uginuli, pošto su životinje bile stare manje od dvije nedjelje kada su pronađene i nisu mogle da se hrane ničim drugim osim majčinim mlijekom.

AP navodi da su pjegave foke nekada izlovljavane zbog korišćenja u tradicionalnoj kineskoj medicini, ali su sada zaštićena životinjska vrsta u Kini.

Bonus video: