STRADALA STOKA, DOMAĆINSTVA BEZ STRUJE

Desetine kuća uništene u požarima u Australiji

Najteže pogodjen grad je Tatra, na južnoj obali australijske države Novi Južni Vels, gdje je oštećeno ili uništeno više od 70 kuća i poslovnih prostora
55 pregleda 0 komentar(a)
Australija požari, Foto: Reuters
Australija požari, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2018. 10:01h

U požarima u jugoistočnoj Australiji uništeno je desetine kuća, hiljade domaćinstava ostalo je bez struje i stradala je stoka, ali većina požara koji su buktali tokom vikenda danas je savladana, rekli su zvaničnici. Nema izvještaja o ozbiljnim povredama izazvanih požarima.

Najteže pogodjen grad je Tatra, na južnoj obali australijske države Novi Južni Vels, gdje je oštećeno ili uništeno više od 70 kuća i poslovnih prostora u požaru koji je počeo juče oko podne, rekao je komesar ruralne vatrogasne službe Šejn Ficsimons. U susjednoj državi Viktoriji oko 18 kuća je uništeno tokom vikenda u tri požara, a 40.000 kuća je ostalo bez struje, rekao je Komesar za upravljanje vanrednim situacijama Kreg Lapsli. On je rekao da tek treba da se procijeni gubitak ovaca i stoke. Neki od stanovnika Tatra koji su evakuisani danas će moći da se vrate svojim kućama kada specijalne ekipe i budu ponovo uspostavile struju u pogodjenoj oblasti, rekao je Ficsimons.

Preporučujemo za Vas