Sudar dva hidroaviona na Aljasci, pet žrtava i jedna nestala osoba

Dvije letjelice, hidroavioni Biver i Oter, prevozile su 16 putnika s broda Rojal Prinses kompanije "Princess Cruises" koja organizuje kružna putovanja
695 pregleda 0 komentar(a)
Ljekari ukazuju pomoć povrijeđenima, Foto: Beta/AP
Ljekari ukazuju pomoć povrijeđenima, Foto: Beta/AP

Pet osoba je izgubilo život a jedna se vodi kao nestala na Aljasci u sudaru dva hidroaviona koji su prevozili turiste sa kruzera, objavile su kompanija koja je organizovala let i vlasti.

Dvije letjelice, hidroavioni Biver i Oter, prevozile su 16 putnika s broda Rojal Prinses kompanije "Princess Cruises" koja organizuje kružna putovanja, prenosi agencija Hina.

Sudarili su se u letu iz još nepoznatog razloga oko 13 sati (23 sata po srednjoevropskom vremenu) blizu Kečikana, u zabitom području u američkoj saveznoj državi Aljasci, na Arktiku.

Kako navodi "Princess Cruises", u nesreći je poginulo četvoro putnika i pilot. Deset osoba je preživjelo i pružena im je ljekarska pomoć na mjestu nesreće, dodaje kompanija.

Američka obalska straža je potvrdila smrt tri osobe i objavila da se druge tri vode kao nestale. U potrazi učestvuju helikopteri i brodovi.

Bonus video: