Mogadišu: Najmanje devet mrtvih u samoubilačkom bombaškom napadu islamskih ekstremista

U eksploziji automobila-bombe koji je vozio samoubica povrijeđeno je više od 13 ljudi, a većina poginulih su vojnici, navela je policija
327 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta napada, Foto: BETA/AP
Sa mjesta napada, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 22.05.2019. 16:52h

U samoubilačkom bombaškom napadu islamskih ekstremista u Mogadišuu danas je poginulo najmanje devet osoba, među kojima je bivši ministar spoljnih poslova Somalije, saopštila je policija.

U eksploziji automobila-bombe u blizini predsjedničke palate povrijeđeno je više od 13 ljudi, a većina poginulih su vojnici, navela je policija.

Bivši šef diplomatije Husein Elabe Fahije koji je poginuo u eksploziji bio je savjetnik aktuelnog predsjednika Somalije Mohameda Abdulahija Mohameda Farmadja.

Odgovornost za napad u Mogadišu preuzela je somalijska ekstremistička pobunjenička grupa Al-Šabab, navodeći da su na meti bila vozila sa vladinim zvaničnicima.

Automobil-bomba je eksplodirao kod bezbjednosnog punkta u blizini predsjedničke palate dok su vojnici vršili bezbjednosne provere vozila na glavnom putu.

Al-Šabab, grupa povezana s Al Kaidom, često izvodi bombaške napade u Mogadišuu blizu predsjedničkog kompleksa i u hotelima u kojima često borave zvaničnici vlade i stranci.

Bonus video: