U napadu u Virdžiniji ubijeno najmanje 12 osoba

Policija je saopštila da je u pitanju radnik lokalne administracije, koji je nasumice pucao po bivšim kolegama i građanima koji su se zatekli u zgradi
4001 pregleda 1 komentar(a)
Sa mjesta pucnjave, Foto: AP
Sa mjesta pucnjave, Foto: AP
Ažurirano: 01.06.2019. 10:42h

Radnik lokalne administracije pucao je iz automatskog oružja u zgradi lokalne vlasti u američkoj državi Virdžinija. Ubio je najmanje 12 i ranio više osoba.

Policija je ubila napadača, koji je identifikovan kao 40-godišnji Dvejn Kredok, prenosi CNN. Nasumice je pucao po bivšim kolegama i građanima koji su se zatekli u zgradi.

Bio je naoružan pištoljem kalibra 45 sa prigušivačem. U policiji kažu da je imao spremne brojne okvire sa municijom koje je mijenjao tokom ubilačkog pohoda, prenosi RTS.

NBC i Vol strit džornal su objavili kako se vjerovatno radi o osveti jer je, prema njihovim informacijama, koje zasad nisu potvrđene, dobio otkaz.

Policija je objavila kako je Kredok legalnim putem posljednjih sedmica kupio veliki broj oružja.

Očevidac Šila Kuk je rekla da su čuli pucnjavu, ali da nisu znali da je napadač u neposrednoj blizini.

"Samo Bogu mogu da zahvalim što su nas obavijestili na vrijeme, jer da je prošlo samo još desetak minuta, i mi bismo nastradali", rekla je Šila.

Jedan policajac je povrijeđen tokom intervencije, ali mu je pancir spasao život. Napadač je na kraju pogođen, a u bolnici su ga proglasili mrtvim.

Policija Kredioka opisuje kao "razočaranog i nezadovoljnog" dugogodišnjeg radnika gradske komunalne službe.

Šef policije u Virdžinija Biču Džim Servera naveo je da su žrtve pronalazili na sva tri sprata, a jednu i u vozilu ispred zgrade.

"U ovom trenutku znamo da je 90 ljudi potražilo stručnu pomoć. Sada radimo na identifikaciji poginulih, kako bismo u što kraćem vremenu kontaktirali članove njihovih porodica", naveo je Servera.

Napad se dogodio juče popodne po istočno-američkom vremenu, odnosno kasno uveče po srednje-evropskom.

Bonus video: