VIDEO Si Đinping u zvaničnoj posjeti Rusiji

Kineski predsjednik istakao je da su odnosi dvije zemlje izdržali test vremena u kontekstu promjenljive situacije u svijetu
6564 pregleda 11 komentar(a)
Si i Putin, Foto: Reuters
Si i Putin, Foto: Reuters

Prethodnih godina odnosi Rusije i Kine su dostigli "neviđeno visok nivo", a najvažnije je da se taj visok nivo odnosa efikasno koristi, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na početku susreta s kineskim predsjednikom Si Đinpingom u Moskvi.

Kako prenosi Tas, Putin je istakao da je bitno da se koristi visok nivio odnosa kako bi se omogućilo građanima Rusije i Kine da efikasno sarađuju i iskoriste "svoje prednosti za sveobuhvatni razvoj".

Kineski predsjednik istakao je da su odnosi dvije zemlje izdržali test vremena u kontekstu promjenljive situacije u svijetu, piše Tanjug.

"Korak po korak, uspjeli smo da dovedemo naše odnose na novi nivo, najviši u istoriji. U kontekstu radikalnih promjena, bez presedana u posljednjih stotinu godina, ljudi naših zemalja i međunarodne zajednice postavljaju pred nas velika očekivanja", rekao je Si i zahvalio se Putinu na "toplom dočeku".

Kako prenosi Rojters, Putin je nakon sastanka kazao da su on i Si bili saglasni da se situacija u Venecueli mora stabilizovati.

Rusija i Kina su bliski saveznici venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura.

Galerija

Bonus video: