Brenan Trampu: Kad se sazna za tvoju podmitljivost i nemoral, zauzećeš mjesto koje zaslužuješ

"... Možeš da žrtvuješ Endija Mekejba, ali nećeš uništiti Ameriku... Amerika će trijumfovati nad tobom", poručio je Brenan
1 komentar(a)
Džon Brenan, Foto: Reuters
Džon Brenan, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2018. 10:00h

Bivši direktor Centralne obavještajne agencije Džon Brenan optužio je američkog predsjednika Donalda Trampa da je "podmitljiv, nemoralan i politički korumpiran", jer se radovao smjeni zamjenika direktora FBI Endrjua Mekejba.

Džon Brenan je reagovao na Trampov tvit koji je objavio nekoliko sati nakon što je američki državni tužilac Džef Sešns saopštio da je smijenio Mekejba.

Tramp je više puta optužio Mekejba da je nečastan, podsjeća AP.

"Kada se u potpunosti sazna za tvoju podmitljivost, nemoral i političku korupciju, zauzećeš mjesto koje zaslužuješ kao osramoćeni demagog na smetlištu istorije. Možeš da žrtvuješ Endija Mekejba, ali nećeš uništiti Ameriku... Amerika će trijumfovati nad tobom", naveo je Brenan.

Brenan je bio direktor CIA tokom drugog mandata predsjednika Baraka Obame.

Sešns je otpustio Mekejba na osnovu preporuke disciplinske komisije FBI.

"Na osnovu izvještaja generalnog inspektora, istrage Kancelarije FBI za profesionalnu odgovornost i preporuka visokog zvaničnika sekretarijata, odlučio sam da smijenim Endrjua Mekejba", naveo je Sešns u saopštenju.

Nekoliko sati poslije toga, Tramp je napisao na Tviteru: "Endru Mekejb OTPUŠTEN, veliki dan za vrijedne muškarce i žene FBI-ja. Veliki dan za demokratiju. Licemerni Džejms Komi je bio njegov šef i činio da Mekejb djeluje nedužno. Znao je sve o lažima i korupciji na najvišim nivoima FBI-ja!"

I nakon što je u decembru najavljeno da će se Mekejb penzionisati u martu, kada može da se kvalifikuje za punu penziju, Tramp je nastavio da ga kritikuje i napada.

"Zamjenik direktora FBI-ja Endru Mekejb u trci sa vremenom do pune penzije", tvitovao je Tramp 23. decembra. "Još 90 dana?!".

Bonus video: