Mornari napadnutog tankera vidjeli "leteće objekte"

Japanski tanker koji je prevozio naftu u Singapur i Tajland juče je dva puta napadnut u blizini Ormuskog moreuza. Brod je oštećen, a posada je bila primorana da se evakuiše.
2917 pregleda 3 komentar(a)
Napadnuti tanker, Foto: Reuters
Napadnuti tanker, Foto: Reuters

Mornari tankera "Kokuka Courageous", jednog od brodova napadnutih u četvrtak u blizini Ormuskog moreuza, videli su "leteće objekte" neposredno prije napada, što može značiti da brod nisu oštetile mine, saopštila je japanska kompanija koja posjeduje napadnute brodove.

Ta priča daje drugačiju verziju od one koju je iznijela američka vojska, koja je prikazala snimak za koji tvrdi da pokazuje iranske snage kako uklanjaju neeksplodiranu "lepljivu minu" s jednog od dva broda.

Japanski tanker koji je prevozio naftu u Singapur i Tajland juče je dva puta napadnut u blizini Ormuskog moreuza. Brod je oštećen a posada je bila primorana da se evakuiše.

Predsjednik kompanije Jutaka Katada je danas rekao da vjeruje da su leteći objekti koje su mornari vidjeli možda meci i odbacio navode o minama i torpedima jer su sva oštećenja na brodu bila iznad vode. Navode o napadu minama je nazvao "lažnim".

Katada je rekao da su mornari primijetili i iranski ratni brod ali nije precizirao da li se to desilo prije ili poslije napada.

Bonus video: