TEHERAN RAZMIJENIO BEZBJEDNOSNE PODATKE SA SAVEZNICIMA

Iran: Uhapšeni agenti CIA, razbijena velika špijunska sajber mreža

Sekretar iranskog Vrhovnog savjeta za nacionalnu bezbjednost je kazao da je Teheran odgovoran za bezbjednost u Persijskom zalivu i pozvao snage SAD da napuste region
4164 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Sekretar iranskog Vrhovnog savjeta za nacionalnu bezbjednost Ali Šamhani objavio je da je u toj zemlji uhapšeno nekoliko agenata američke Centralne obavještajne agencije (CIA), nakon nakon što je Teheran razmijenio bezbjednosne podatke sa saveznicima.

Rojters prenosi da je iranski bezbjednosni zvaničnik to rekao na iranskoj državnoj televiziji IRIB.

Navodi se je Šamhani prenio da uhapšeni pripadaju nedavno otkrivenoj i razbijenoj "velikoj američkoj špijunskoj sajber mreži".

Poreg toga, Šamhani je izjavio i da je Teheran odgovoran za bezbjednost u Persijskom zalivu i pozvao snage SAD da napuste region, dok napetost raste nakon prošlonedjeljnih napada na naftne tankere.

"Uvijek smo govorili da garantujemo bezbjednost Persijskog zaliva i Ormuskog moreuza", rekao je Šamhani, prenijela je državna televizija IRIB.

"Ponavljamo naš stav i pozivamo američke snage da okončaju svoje prisustvo u regionu, jer su one glavni izvor kriza i nestabilnosti", istakao je Šamhani, prenio je Rojters.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je juče da će Vašington garantovati slobodu plovidbe kroz pomorska područja od vitalne važnosti, podsjeća Tanjug.

"SAD će osigurati to tako što ćemo preduzeti sve neophodne, diplomatske i ostale akcije kako bismo to ostvarili", rekao je Pompeo.

Preporučujemo za Vas