PRVI TALASI POGODILI OSTRVO AVAŠIMA

VIDEO Jak zemljotres pogodio Japan, izdato upozorenje za cunami

Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a kako su pojedini stanovnici rekli nikada nisu osjetili toliko jak zemljotres
3890 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Okrug Jamagata na sjeveroistoku Japana pogodio je zemljotres jačine 6,7 jedinica Rihtera. Nakon što je izdato upozorenje od cunamija, prvi talas je pogodio obalu ostrva Avašima, saopštila je japanska meteorološka služba.

Talas je pogodio i obalu Sakate koja se nalazi u okrugu Jamagata, ali za sada nema podataka o većoj materijalnoj šteti, prenosi agencija Kjodo.

Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a kako su pojedini stanovnici rekli nikada nisu osjetili toliko jak zemljotres.

Sekretarijat za nuklearne regulative saopštio je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnom kompleksu Kašivazaki Kariva, koji se nalazi u tom okrugu i čijh sedam jedinica nije u funkciju od 2012. godine.

Šef kabineta japanskog premijera Šinzo Abea, Jošhide Suga rekao je na vanrednoj konferencji za novinare da nema podatke da je bilo problema na nekoj nuklearki u Japanu.

Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih, budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinastava u dva okruga, dok je željeznički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.