Kambodža: Srušila se zgrada, najmanje 13 mrtvih

Sedamospratna čelična i betonska konstrukcija u priobalskom gradu Sihanukvil, zapadno od glavnog grada Pnom Pena, bila je projekat u kineskom vlasništvu, prenosi Rojters
248 pregleda 0 komentar(a)
Spasioci na mjestu gdje se srušila zgradi, Foto: Reuters
Spasioci na mjestu gdje se srušila zgradi, Foto: Reuters

Najmanje 13 ljudi poginulo je kada se rano jutros srušila nedovršena zgrada u Kambodži, rekao je jedan zvaničnik, dok su se spasioci borili da dođu do nestalih radnika za koje se strahuje da su zarobljeni ispod planine čelika i ruševina, prenosi Tanjug.

Najmanje 23 osobe su povrijeđene, dok je 36 radnika spaseno, a za još mnogo njih se strahuje da su zarobljeni ispod ruševina, navodi se u saopštenju kancelarije portparola lokalne pokrajine Prea Sihanuk.

Sedamospratna čelična i betonska konstrukcija u priobalskom gradu Sihanukvil, zapadno od glavnog grada Pnom Pena, bila je projekat u kineskom vlasništvu, prenosi Rojters.

U pokrajini Prea Sihanuk i njenom najvećem gradu, Sihanukvilu, posljednjih godina došlo je do naglog ulaganja iz Kine, posebno u sektorima kazina, imovine i turizma.

Policija je privela četiri osobe, uključujući tri građevinska nadzornika, na ispitivanje u vezi sa nesrećom, navodi se u saopštenju pokrajine.

Bonus video: