Sin prestolonasljednika UAE pronađen mrtav u Engleskoj

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima je zbog smrti 39-godišnjeg Khalida Al Qasimija proglašena trodnevna žalost
9641 pregleda 0 komentar(a)
Al Kasimi, Foto: Twitter
Al Kasimi, Foto: Twitter

Sin princa prijestolonasljednika Ujedinjenih Arapskih Emirata pronađen je mrtav u svom domu u Velikoj Britaniji, objavili su lokalni mediji.

Kalid Al Kasimi, koji je osnovao modni brend i izlagao kolekcije u Londonu i Parizu, bio je opisan kao "veliki filozof" na Instagram profilu svog brenda, prenosi Anadolija.

Sin emira Sharjaha pronađen je mrtav u kupatilu u kući u Saseksu, a londonska policija objavila je da se njegova smrt tretira kao neobjašnjiva.

Njegov otac Šeik Sultan bin Mohamad Al Kasimi na društvenim medijima je napisao da se o Khalidu "sada brine Bog".

"Kalid je hvaljen zbog upornog, ali osjetljivog istraživanja društveno-političkih pitanja, posebno vezanih za Bliski istok i ponekad zategnute odnose sa Zapadom, što je tema koja veoma bliska njegovom odgoju i srcu", kazao je njegov otac u saopštenju na Instagramu.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima je zbog smrti 39-godišnjeg Kalida Al Kasimija proglašena trodnevna žalost, prenosi Al Džazira Balkan.

Smrt Khalida Al Qasimija dogodila se 20 godina nakon što je njegov stariji brat, Šeik Mohamed bin Sultan bin Mohamed Al Kasimi, umro od predoziranja drogom u 24. godini.

Bonus video: