BIO PRIJATELJ SA KLINTONOM I TRAMPOM

Američki milijarder uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima

Epstajn (66) je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umjesto zaprijećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 mjeseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika
2328 pregleda 0 komentar(a)
Epstajn (sredina), Foto: Uma Sanghvi/AP
Epstajn (sredina), Foto: Uma Sanghvi/AP

Američki milijarder i registrovani seksualni napasnik Džefri Epstajn uhapšen je zbog optužbi za trgovinu ljudima radi pružanja seksualnih usluga.

Milijarder je pritvoren zbog djela počinjenih 2002. i 2005. godine, a uhapšen je u subotu na njujorškom aerodromu kada se vraćao iz Pariza, prenosi NBC news.

Epstajn (66) je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umjesto zaprijećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 mjeseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

Neimenovani policijski zvaničnik naveo je da se Epstajn sumnjiči da je maloljetnim osobama platio za masažu, poslije čega ih je seksualno iskorišćavao.

Onda bi, kako je rekao zvaničnik, tražio od tih maloljetnih osoba da mu dovedu svoje prijatelje kojima bi, takođe, plaćao za seksualne usluge.

Neke milijarderove žrtve bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u Njujorku i na Floridi, prenosi Tanjug.

Epstajn je, kako prenosi agencija AP, bio prijatelj bivšem američkom predsjedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

Očekuje se da se pojavi pred sudijom u ponedjeljak u Njujorku.

Preporučujemo za Vas