OPTUŽEN ZA TRGOVINU OSOBAMA ZBOG PRUŽANJA SEKSUALNIH USLUGA

Seksualni napasnik Epstajn se izjasnio da nije kriv, ostaje u pritvoru

Tužilaštvo je istaklo da postoji vrlo visok rizik da Epstajn pobjegne avionom i da bi trebalo da ostane u pritvoru do početka suđenja
3173 pregleda 2 komentar(a)
Epstajn, Foto: Reuters
Epstajn, Foto: Reuters

Američki milijarder i registrovani seksualni napasnik Džefri Epstajn (66) izjasnio se danas pred sudom da nije kriv za optužbe u vezi trgovine osobama zbog pružanja seksualnih usluga, prenosi Tanjug.

On ostaje u pritvoru najmanje do saslušanja u vezi određivanja kaucije, koje je zakazano za četvrtak, prenijela je agencija AP.

Epstajn je uhapšen tokom vikenda na njujorškom aerodromu, pri povratku iz Pariza.

Tužilaštvo je istaklo da postoji vrlo visok rizik da Epstajn pobjegne avionom i da bi trebalo da ostane u pritvoru do početka suđenja.

On ima, kako su istakli tužioci, tri aktivna američka pasoša i redovno putuje u i izvan zemlje privatnim avionom.

Epstajn se tereti da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloljetnih dhevojčica od 2002. do 2005. godine.

Epstajn je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umjesto zaprijećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 meseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

Neke milijarderove žrtve bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u Njujorku i na Floridi.

Epstajn je, kako prenosi agencija AP, bio prijatelj bivšem američkom predsjedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsjedniku Donaldu Trampu.