Tramp i Epstajn sa 28 djevojaka

9669 pregleda 0 komentar(a)
Epstajn i Tramp 1997. u Palm Biču, Foto: Nytimes.com
Epstajn i Tramp 1997. u Palm Biču, Foto: Nytimes.com

Predsjednik SAD Donald Tramp i finansijer Džefri Epstajn, koji je ove nedjelje optužen sa seks trafiking, bili su jednom jedini gosti na zabavi sa 28 djevojaka u Trampovom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi, ispričao je Trampov saradnik za „Njujork tajms“.

Djevojke su dovedene na takmičenje „kalendar djevojka“, koje je saradnik sadašnjeg predsjednika Džordž Hurejni organizovao na Trampov zahtjev.

Hurejni, biznismen sa FLoride, dodao je da je upozorio Trampa na ponašanje njegovog prijatelja.

„Rekao sam mu: ‘Vidi, Donalde, dobro poznajem Džefrija, ne mogu da dozvolim da juri mlađe djevojke. Rekao mi je ‘Ja stavljam svoje ime na ovo. Ne bih stavio svoje ime i dozvolio skandal.’“

Neposredno prije predsjedničkih izbora 2016, Hurejni je optužio Trampa za neprikladno ponašanje prema njegovoj djevojci i poslovnoj partnerkiDžil Hart.

Izjava koju je Tramp dao otprilike deceniju nakon zabave 1992. u kojoj Tramp hvali Epstajna, uveliko je cirkulisala nakon objave najnovijih optužbi.

„Veoma je zabavno biti u njegovom društvu. Kažu da čak voli lijepe žene jednako kao ja, a mnoge od njih su mlađe. Nema sumnje da Džefri uživa u svom društvenom životu“, rekao je Tramp 2002. za časopis „Njujork“.

Tramp se ove nedjelje distancirao od Epstajna, koji je suočen sa maksimalnom kaznom od 45 godina zatvora. U optužnici se navodi da je „seksualno iskorištavao i zlostavljao desetine maloljetnica u svojim domovima na Menhetnu, u Njujorku, Palm Biču, između ostalih lokacija“.

Epstajn se u ponedjeljak pojavio na sudu i izjasnio se da nije kriv.

Tramp je u utorak rekao da je Epstajna poznavao kao i svi ostali u Palm Biču.

„Mimoišao sam se sa njim. Nismo razgovarali 15 godina. Mogu vam reći da nisam bio njegov obožavatelj“.

„Njujork tajms“ piše da je Epstajn poznatiji po dugogodišnjem prijateljstvu sa bivšim predsjednikom Bilom Klintonom nego sa Trampom.

Međutim, kako obojica vole žene i bogatstvo, i godinama su imali susjedne nekretnine na Floridi, životni putevi Epstajna i Trampa su se decenijama rutinski ukrštali, dok ta veza nije prešla iz statusnog simbola u opterećenje, pa se aktuelni predsjednik postarao da objavi da je nekadašnjem prijatelju zabranio ulazak u svoje klubove, navodi njujorški list.

Od Trampove odluke da uđe u predsjedničku trku 2015, njegovi saradnici su se trudili da svedu na minimum bilo kakvu vezu sa Epstajnom, znajući da će se istraživati njegov odnos sa Klintonom kada se očekivalo da će mu rivalka biti Hilari Klinton.

Bonus video: