Biskup se nada da će sveta vodica umanjiti kriminal u kolumbijskoj luci

Rivalske bande se dugo bore za kontrolu ilegalne trgovine drogama u luci Buenaventura, jednom od gradova sa najviše nasilja u Kolumbiji
1004 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Katolički biskup u Kolumbiji je izjavio danas da se nada da će sveta vodica umanjiti nasilje u gradu Buenaventuri koji se bori sa kriminalom i korupcijom, prije nego što je krenuo u obilazak predgrađa ovog grada.

Ruben Dario Haramilo Montoja je danas vatrogasnim kamionom obilazio neka od predgrađa Buenaveture koja su poznata po kriminalu, blagosiljajući svetom vodicom građane u akciji koju on objašnjava kao pokušaj da se redukuju bande trafikanata droge i ostale nezakonite grupacije.

On je rekao da "krv teče po ulicama" u ovom gradu na pacifičkoj obali kao i da je njegova akcija usmjerena da kriminalcima pokaže da oni ne smiju da "razaraju život zajednice".

Haramilo je konstatovao da je od prošle godine povećan broij ubistava, silovanja, kidnapovanja i nestanaka u Buenaventuri.

Rivalske bande se dugo bore za kontrolu ilegalne trgovine drogama u ovoj luci, jednom od gradova sa najviše nasilja u Kolumbiji.

Bonus video: