Netanjahu: Zgromićemo Hezbolah i Liban ako nas napadnu

Netanjahuovi komentari došli su samo pet dana nakon njegovog odgovora iranskom zvaničniku koji je prošle nedjelje zaprijetio da će Izrael biti uništen u roku od 30 minuta ako SAD napadnu Islamsku Republiku
1702 pregleda 0 komentar(a)
Netanjahu, Foto: Reuters
Netanjahu, Foto: Reuters

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je da će "zgromiti" Hezbolah ako ova libanska militantna grupa pokuša da napadne Izrael.

Netanjahu je tako reagovao na izjavu lidera Hezbolaha Hasana Nasrale koji je u petak rekao da je ta grupa mnogo jača nego u ratu 2006. i da može da pogodi bilo koji dio Izraela, prenosi AP.

"Ako se Hezbolah usudi da uradi nešto glupo i napadne Izrael zgromićemo i Liban i Hezbolah", rekao je Netanjahu na sjednici vlade.

Generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasrala je u intervjuu za televiziju Manar na mapi pokazao velike izraelske gradove koji se nalaze u zoni dometa raketa tog pokreta.

Izrael je posljednji put vodio rat sa Hezbolahom 2006. godine, i on je trajao 33 dana. Taj sukob je poznatiji kao Drugi libanski rat.

Za razliku od Nasrale, koji se hvalio "ofanzivnim oružjem koje je promijenilo igru" i iznenadio zemlju, more i vazduh, Netanjahu je rekao: "Ne namjeravam da razrađujem naše planove", prenosi Rojters.

"Dovoljno je reći da je godinama Nasrala kopao tunele za terorističke akcije, koje smo uništili za nekoliko dana ", rekao je on.

Netanjahuovi komentari došli su samo pet dana nakon njegovog odgovora iranskom zvaničniku koji je prošle nedjelje zaprijetio da će Izrael biti uništen u roku od 30 minuta ako SAD napadnu Islamsku Republiku.

"Iran je nedavno zapretio da će uništiti Izrael", rekao je Netanjahu u video-snimku koji je postavio ispred aviona F-35 u vazduhoplovnoj bazi Nevatim.

Bonus video: