Reagovao i Japan: Poslali borbene avione da presretnu ruske i kineske avione

Japan je, kao i Južna Koreja, identifikovao dva kineska bombardera H-6 i dva ruska bombardera TU-95 koji su letjeli iznad moreuza između dvije zemlje, prenosi Rojters
4913 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Japanska vojska naredila je borbenim avionima da presretnu ruske i kineske avione, uključujući i izviđač na koji su južnokorejske snage ispalile pucnje upozorenja, nakon što su povrijedili vazdušni prostor iznad ostrva koja i Seul i Tokio smatraju svojom teritorijom.

Južnokorejski borbeni mlaznjaci ispalili su pucnje upozorenja, nakon što je ruski vojni avion povrijedio vazdušni prostor Južne Koreje, rekao je danas neimenovani zvaničnik.

Japan je, kao i Južna Koreja, identifikovao dva kineska bombardera H-6 i dva ruska bombardera TU-95 koji su letjeli iznad moreuza između dvije zemlje, prenosi Rojters.

Tokio je uložio protest Seulu i Moskvi zbog incidenta, ističući da su takve aktivnosti neprihvatljive iznad, kako se navodi, japanske teritorije.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ruski avioni nisu narušili granice drugih zemalja tokom izvođenja letova nad neutralnim vodama Japanskog mora.

Bonus video: