Pjongjang testirao raketne bacače koji će "uskoro igrati presudnu ulogu"

Zvanična sjevernokojejska Centrala novinska agencija osporila je ocjenu južnokorejske vojske da su u srijedu lansirane dvije balističke rakete kratkog dometa
1381 pregleda 0 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je testiranje novog višestrukog sistema raketnih bacača za koji je rekao da će uskoro igrati presudnu ulogu u kopnenim borbenim operacijama njegove vojske, saopštile su vlasti.

Zvanična sjevernokojejska Centrala novinska agencija osporila je ocjenu južnokorejske vojske da su u srijedu lansirane dvije balističke rakete kratkog dometa.

Vojska Južne Koreje saopštila je da je Sjeverna Koreja ispalila dvije balističke rakete kratkog dometa sa svoje istočne obale i da su obje rakete preletjele oko 250 kilometara na maksimalnoj nadmorskoj visini od 30 kilometara.

Ovo je drugo testiranje u manje od nedjelju dana izvedeno dok su pregovori sa SAD o nuklearnom naoružanju u zastoju. Takođe, Pjongjang je izrazio bijes zbog planiranih američkih i južnokorejskih vojnih vježbi, navodi agencija Asošiejted pres.

Bonus video: