HVALIO SJEVERNOKOREJSKOG LIDERA NA TVITERU

Tramp: Predsjednik Kim ne želi da me razočara i iznevjeri povjerenje

"Ima previše toga što Sjeverna Koreja može da dobije, neograničen je njen potencijal kao zemlje, pod vođstvom Kim Džong Una", napisao je Tramp
573 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

 Američki predsjednik Donald Tramp umanjio je danas značaj sjevernokorejskih raketnih proba i hvalio lidera te zemlje Kim Džong Una kao prijatelja koji ima veliku viziju za svoju zemlju.

Uprkos raširenoj sumnji da će Kim odustati od svog programa nuklearnog naoružanja, Tramp laskanjem pokušava da vrati sjevernokorejskog lidera za pregovarački sto i nudi mu pomoć za dostizanje bolje ekonomske budućnosti Sjeverne Koreje.

Tramp je danas na Tviteru naveo da nedavne sjevernokorejske probe raketa kratkog dometa nijesu dio obaveza koje su on i Kim preuzeli na sebe na istorijskom samitu u Singapuru juna prošle godine, ali je priznao da bi one mogle da predstavljaju kršenje rezolucije UN.

"Možda postoji kršenje rezolucije UN, ali predsjednik Kim ne želi da me razočara i iznevjeri povjerenje. Ima previše toga što Sjeverna Koreja može da dobije, neograničen je njen potencijal kao zemlje, pod vođstvom Kim Džong Una", napisao je Tramp.

On je nastavio da hvali Kima u narednim tvitovima, rekavši da sjevernokorejski lider ima "veliku i divnu viziju za svoju zemlju".

Tramp je dodao da Kim može da ostvari tu viziju jedino ako je on predsjednik SAD.

"On (Kim) će uraditi ispravnu stvar jer je previše pametan da ne učini suprotno, i on ne želi da razočara svog prijatelja, predsjednika Trampa", naveo je.

Pjongjang je danas izveo nove raketne probe, nedugo pošto su Velika Britanija, Francuska i Njemačka osudile nedavnu balističku aktivnost Sjeverne Koreje kao kršenje sankcija UN i pozvale tu zemlju da se angažuje u "smislenim pregovorima" sa SAD o eliminisanju svog nuklearnog oružja.

Preporučujemo za Vas