Osude iz cijelog svijeta: Trampovi se smješkali dok su pozirali sa siročetom

Mnogi u gradu smatraju da su Tramp i njegova antiimigrantska politika dijelom odgovorni za pucnjavu
11407 pregleda 10 komentar(a)
Predsjednik SAD je čak podigao palac, Foto: Twitter
Predsjednik SAD je čak podigao palac, Foto: Twitter

Predsjednik SAD Donald Tramp je izazvao globalnu osudu zbog cerenja na fotografiji sa bebom koja je ostala siroče nakon masovne pucnjave u El Pasu.

Roditelji dječaka, starog dva mjeseca, ubijeni su u masakru u supermarketu, a on je zadobio prelome kostiju jer je majka pala na njega pokušavajući da ga zaštiti. Otac je skočio kako bi je zaštitio dok su letjeli meci.

Prilikom susreta sa dječakom u Univerzitetskom medicinskom centru u El Pasu, djelovalo je da predsjednik nije ganut njegovom tragičnom sudbinom. I on i prva dama Melanija su se smijali pred kamerama, a Tramp je čak i podigao palac.

Predsjednik SAD je već bio meta kritika zbog ponašanja tokom posjete El Pasu u četvrtak.

Ljekari su kazali da mu „nedostaje empatije“ dok su ga snimali kako se medicinskom osoblju hvali zbog masovnosti mitinga koji je tamo prethodno održao.

Svih osam odraslih pacijenata koju su i dalje u medicinskom centru odbili su da se sastanu sa Trampom, objavio je „Vašington post“.

Mnogi u gradu smatraju da su Tramp i njegova antiimigrantska politika dijelom odgovorni za pucnjavu.

Osumnjičeni ubica je bio bijeli nacionalista koji je vozio duže od deset sati da bi otvorio vatru na prodavnicu popularnu među Hispanoamerikancima.

Porodica dječaka, međutim, očigledno nije među kritičarima predsjednika.

Stric Tito Anhodno je rekao: „Mislim da ljudi pogrešno tumače ideje predsjednika Trampa. Moj brat je bio njegov veliki pristalica“.A.Š.

Bonus video: