UPRKOS ZAMRZAVANJU PREGOVORA

Maduro: Spremni smo za dogovor sa opozicijom, uz poštovanje Venecuele

Maduro je prije tri dana zbog novih američkih sankcija otkazao učešće delegacije vlade na pregovorima sa predstavnicima opozicije na Barbadosu, u pokušaju da se riješi politička kriza u zemlji
924 pregleda 0 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Ariana Cubillos/AP, Ariana Cubillos/AP
Nikolas Maduro, Foto: Ariana Cubillos/AP, Ariana Cubillos/AP

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da vlast spremna "na postizanje dogovora" sa opozicijom uprkos zamrzavanju pregovore prije tri dana.

"Vjerujem u politički, društveni i ekonomski dijalog, jer vjerujem u riječ", rekao je Maduro u subotu uveče na jednom skupu u Karakasu na kojem su osuđene najnovije američke sankcije Venecueli.

Maduro je izrazio spremnost za "dijalog, postizanje dogovora, ali uz poštovanje Venecuele".

Maduro je prije tri dana zbog novih američkih sankcija otkazao učešće delegacije vlade na pregovorima sa predstavnicima opozicije na Barbadosu, u pokušaju da se riješi politička kriza u zemlji.

Venecuela već mjesecima prolazi kroz duboku političku krizu zbog borbe predsjednika Nikolasa Madura i lidera opozicije Huana Gvaida koji se sam proglasio za prelaznog predsjednika države i kojeg je priznalo 50-ak zemalja, među kojima SAD.

Zemlju pogađa i ozbiljna ekonomska kriza koja je dodatno pogoršana američkim finansijskim sankcijama uvedenim u pokušaju skidanja Madura s vlasti. U Venecueli je nestašica osnovnih namirnica i ljekova.

Preporučujemo za Vas