Walmart povukao iz prodaje nasilne video igre i reklame, ali oružje ostaje

Walmart je jedan od najvećih prodavača oružja i municije u SAD, a takvi proizvodi dostupni su u polovini od njegovih 4,75 hiljada trgovina
1069 pregleda 2 komentar(a)
Jedan od Walmartovih tržnih centara u SAD: Ilustracija, Foto: Pixabay
Jedan od Walmartovih tržnih centara u SAD: Ilustracija, Foto: Pixabay

Američki trgovački lanac Walmart naredio je radnicima da povuku iz prodaje nasilne video igre, reklame, kao i druge znake nasilja u trgovinama, nakon masakra u kojem je dvadestjednogodišnjak ubio 22 osobe u tržnom centru u El Pasu.

Maloprodajna korporacija se odlučila na taj korak nedugo nakon što je Universal povukao reklamnu kampanju za nasilni triler Hant, kao i nakon što su ESPN i ABC povukli emitovanje turnira X Games Apex Legends, prenosi SEEbiz.

Walmart trgovine su brojni korisnici društvenih mreža pozvali na hitnu akciju uklanjanja nasilnih sadržaja. Iz trgovačkog lanca nijesu odmah reagovali, ali su danas odgovorili na zahtjeve uplašenih Amerikanaca, prenose mediji u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

„Izveli smo akciju iz poštovanja zbog incidenata koji se desio, ali ona se neće odraziti na dugoročnu promjenu u našem asortimanu videoigara", rekli su iz odjeljenja za korporativne komunikacije Walmarta.

Walmart je ranije saopštio da ne planira da zaustavi prodaju oružja. Walmart je jedan od najvećih prodavača oružja i municije u SAD, a takvi proizvodi dostupni su u polovini od njegovih 4,75 hiljada trgovina.

Bonus video: