Mediji: Netanjahuova supruga zaustavljena u pokušaju da uđe u pilotsku kabinu

U premijerovoj kancelariji je navedeno da je "bilo nerazumijevanja koje je odmah otklonjeno"
3186 pregleda 1 komentar(a)
Sara Netanjahu, Foto: Debbie Hill/AP
Sara Netanjahu, Foto: Debbie Hill/AP

Supruga premijera Izraela Benjamina Netanjahua bila je navodno gnijevna jer je kapetan leta izraelske avio kompanije EL AL za Ukrajinu nije pozdravio preko mikrofona, javljaju danas izraelski mediji.

Ona je ustala sa svog sjedišta i ljutito zatražila da uđe u pilotsku kabinu ali su je čuvari spriječili.

Nakon toga se kapetan ponovo obratio putnicima i pozdravio Saru Netanjahu.

"Premijerov let je prošao u skladu sa planom. Bilo nam je drago da budemo domaćini premijeru i gospođi Netanjahu na našem putu u Ukrajinu", saopštio je EL AL u odgovoru na vijest o incidentu.

U premijerovoj kancelariji je navedeno da je "bilo nerazumijevanja koje je odmah otklonjeno".

"To je iskrivljeno radi objavljivanja. Priča o čuvarima je, takođe, potpuna laž. To je još jedan pokušaj da se skrene pažnja s važne međunarodne posjete", piše u saopštenju.

Netanjahu je u nedjelju prije polaska za Kijev, na poziv novoizabranog predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, dao izjavu u kojoj se osvrnuo na napetost i sukobe sa Palestincima na granici pojasa Gaze.

"Moj cilj je da čuvam bezbjednost i zatišje i mi činimo sve što je za to potrebno. Čuo sam izjave da se uzdržavam od upuštanja u široku kampanju zbog izbora, to nije istina", rekao je Netanjahu.

On je otputovao u dvodnevnu posjetu Ukrajini mjesec dana prije parlamentarnih izbora u Izraelu, drugih ove godine.

Politički analitičari navode da Netanjahuova posjeta prvenstveno ima za cilj da pridobije glasače koji su porijeklom iz Ukrajine pred izbore 17. septembra.

Oni obično glasaju za lidera izraelske nacionalističke partije Izrael naš dom (Izrael bejtenu), bivšeg ministra odbrane Avigdora Libermana koji je rodom iz Moldavije.

Liberman je kritikovao Netanjahua zbog odnosa prema situaciji u Gazi.

Netanjahu će u okviru posjete obići spomenik žrtvama Babinog Jara, podignut na mjestu na kojem je aprila 1941. godine ubijeno više od 33.000 ukrajinskih Jevreja.

Bonus video: